Nuffnang Ads

the sibs (;


Wednesday, October 20, 2010

NUR AMALINA ABDUL RAHMAN .

Bismillah .


ouh , sahabat yang selalu ada ketika senang dan susah . 5 tahun berkawan dan saling mengenali antara satu sama lain . Beliau yang tidak pernah putus untuk menghubungi aku . Macam tak percaya je . Well , firstly , i would like to thanked to about the things . HEHE , you're the BEST . Biarlah semua nya jadi kenangan . Dan kenangan buruk itu kita jadi kan teladan . Doa aku tetap untuk mu . Tidak kira lah kau yang berada di mana-mana . Aku susah kau tolong , kau susah , mungkin aku pula tolong . Kali pertama kenal kau masa dekat SMK seksyen 10 .Mendengar gosip yang bukan-bukan dari kau , aku senyap . Diam seribu bahasa ! Tidak terdetik pun hati ini untuk turut mengumpat . Sehingga lah , aku cuba untuk mendekati kau dan mengenali diri itu . Aku cuba untuk mnejadi kawan yang terbaik . Tetapi , dengan mulut orang sahaja , persahabatan kita terbantut untuk sementara .Aku cuba untuk memahami masalah-masalah kau , kau pula cuba untuk menjauhkan diri ini . Haih ~ bersabar ! Hinggalah , saat-saat manis datang dengan mengenali budak-budak SPRINTER . Kau pula yang terjebak dengan masalah aku . Aku minta maaf . Aku cuba sedaya-upaya untuk meminta maaf , kau nangis depan aku , kau marah aku , Aku minta maaf sekali lagi kerana melukakan hati seorang sahabat . Lepas itu , mula lah dengan gejala ponteng , setiap kali datang ke sekolah , kita lari ! Astgfirullah , tak baik !!! Sekarang aku taubat .Tapi , itu semua sudah berlalu , tinggal kan saja . Apabila semua nya berakhir pada peringkat itu , aku sedih sebab kau pindah , dan aku pun pindah . Takdir yang memisahkan kita sehingga sekarang . Takpe , walau apa-apa pun , aku akan tetap doa kan kau . Jangan sedih ye kalau ada masalah , cuba selesaikan dan tabah :D call je aku ni .Aku akan ada , tidak kira lah kau susah atau senang . Perangai kau dengan aku lebih kurang je . Takde apa pun yang beza . Kau pun suka makan benda yang sama . hehe , itu lah dia :-

                                           MAMA && AMALINA :)

sometimes .

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


Alhamdulillah .
Em , kadang-kadang bila kita rasa diri ini disisih jauh dari teman , terasa segan untuk melakukan perkara-perkara rutin di sekolah . Tetapi , Hidup ni mesti di teruskan . Apa-apa pun yang berlaku , jangan di hiraukan sebab orang yang selalu berhadapan dengan masalah yang sedang diUji oleh Allah adalah orang yang di sayangi oleh Allah . Jadi , saya rasa , saya tidak lah terlalu mengharap untuk memiliki kawan yang sedemikian . Saya rasa , dengan seorang pun saya dah boleh menjalankan hidup saya seperti biasa . Biar lah apa orang nak kata , selagi lidah belum terkena , ia takkan berhenti dari mengata.Wah , tak kesah sangat pun pasal kawan ni . Mungkin satu hari nanti , Mereka itu akan terkena lagi teruk daripada saya . Biar lah mereka seksa jiwa ni . Tapi , suatu hari nanti , mereka akan di balas teruk-seteruknya . Saya rasa Aman sebab takde kawan pun dah boleh hidup . Berubah salah ? apa yang tak salah ? Fikir lah , Semua orang berubah ! sama ada hati tu ikhlas atau tidak , malas atau rajin ? Jadi , please be more mature with your life !  Fikir kan diri tu , Fikirkan masa depan , jangan menilai seseorang , Jangan Angkuh , Jangan nak tunjuk siapa Raja dekat Bumi ni . Allah itu Maha Adil!
Bila kenal , berbuat baik , sudah lama , ambil kesempatan . Tidak ada siapa pun dengki . Diri tu yang penuh dengan Warna Hitam , Suci kan lah dengan berzikir ! Saya tidak lah Perfect sangat samapi nak bagi ceramah dekat mereka tu . Tapi , fikir-fikir kan lah ye , dah besar . Jangan suka berlakun dengan orang , nanti dia yang akan kena balik . Kalau ada yang membaca pasal ni , saya minta maaf buat kali terakhir , kalau tak nak tegur atau apa-apa , jawab lah dengan Allah . Saya tidak suka mengharap dengan Nilai yang ada pada Manusia ni . Kadang-kadang hangat-hangat tahi ayam je . okay lah ! TERIMA KASIH UNTUK 'MEREKA ITU' . 

CLOCK :D

MASA :)


bad atau good ?

Masya-Allah .

Bismillah .

cutie angrybuat teman² & sahabat²ku..cutie angry
ya allah,
sahabat saya tak seperti sahabat nabi saw,
sahabat nabi setia di sisi,
sahabat saya datang dan pergi.
ya allah,
saya muhasabah, menerawang sendiri,
dari kecil ke saat ini,
ramai sudah bertandang di hati,
ramai juga yang datang dan pergi.
ya allah,
sahabat ketawa, saya gembira,
sahabat sayu, saya syahdu,
sahabat layu, saya pilu,
sahabat cemerlang, saya gemilang.
ya allah,
kawan saya, sahabat saya,
rahmati kami meniti usia,
terpisah kami di alam nyata,
temukan semula di taman syurga.
ya allah,
sahabat saya, buah hati saya,
mesra kami penawar duka,
rindu kami menambah cinta,
rajuk kami membuah ceria.
ya allah,
silaturrahiim kami,ukhwah fillah,
bermusuh kami,na..uzubillah,
berpisah mati,insyaallah,
pengubat hati,do..a rabitah..

La Tahzan ya Nina :(


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

USRAH UNTUK DIRI SENDIRI :)


Adik Dayah kata , 'Assabru minal Iman' . Sabar ya kak . Setiap perbuatan yang baik pasti akan di balas dengan baik . Itu lah kata-kata yang menbuatkan jiwa aku kental terhadap Allah . Aku sayang kan Allah .

Nina jangan sedih-sedih ya . Allah sentiasa berda dengan kita jika kita sentiasa mengingati -Nya . Ya Allah , Engkau tabah kan diri ini . Sesungguhnya aku tidak mampu untuk berhadapan dengan UjianMu Tanpa Mu , ya Allah . Aku lemah ! Aku hanya insan biasa , Aku hanya Hamba Mu yang tidak sempurna , Aku hanya Manusia yang sedang mencari kebaikan untuk ke jalan Mu ya Allah . Aku perlu kan mu setiap masa , setiap detik , dan pada bila-bila masa . Aku terlalu mengikut Nafsu Amarah , Nafsu yang kini mangawal perasaan ku . Aku perlu kan Mu , Ya Allah !

Allah itu ADIL , PENGAMPUN , MAHA BESAR

Mujaheedah itu pahit kerana Manis itu syurga

,

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ








( susahnya nak mujahadah ni +_+! )
walaupun kita hanya kawan
x bermakna kita suka2 boleh calling2 12 jam sehari
mesej rm30 seminggu
ym sampai power cermin mata naik mendadak
skype sampai lap top terbakar
walaupun kita hanya kawan
x bermakna kita boleh jumpa berdua2an kat cafe sambil makan karipap ana
belajar satu meja dua orang kat rc tingkat atas
pergi trip mid valley tgk cita ice age sama2
walaupun kita hanya kawan
x bermakna, perasaan masing2 suci
dr teringat antara satu sama lain
x bermakna satu hari nanti kita x terjebak dengan zina 
hati
lebih2 lagi kita ni daie


( Ya Allah, tabahkan hati hambamu )

walaupun mujahadah itu susah
walaupun mujahadah itu x indah
walaupun mujahadah itu sakit
walaupun mujahadah itu pahit

tp ganjarannya, kita xkan dapat kat mana2
walaupun kat taj mahal yg dipuji2 kecantikannya
walaupun kat istana yg byk dayang2nya
walaupun kat pulau tioman yg membiru airnya
dan yg pasti, kat ky apatah lagi :P

nak jadi daie, hati kena tabah
perasaan kena sabar
iman kena kuat
kalau mulut kita basah menasihati kawan2 supaya sentiasa bermujahadah
mujahadah kita kena berganda dr diorang
walaupun susah

sebab dalam al-Quran Allah ada berfirman

'mengapa kamu menyuruh org lain mengerjakan kebajikan, sedangkan kamu melupakan dirimu sendiri, padahal kamu membaca Kitab ( Taurat )?
tidakkah kamu mengerti?'

( 2 : 44 )

walaupun hati ni x kuat, dan kadang2 rasa sampai nak give up
tp kita kena ingat
kalau x susah, bukanlah mujahadah namanya

lagipun

MUJAHADAH ITU PAHIT KERANA SYURGA ITU MANIS :")

( walaupun awak jauh, awak masih kawan baik saya ;-p )

hush .


Bismillah :)

Alhamdulillah , Allah memberi aku ruang untuk menulis blog ini . Aku menganggap Blogger ini sebahagian dari hidup aku dan diari. Dan aku mencintai Allah lebih daripada yang lain . Mempunyai kawan lama , rapat dan ikhlas untuk menyayangi diri ku memang sukar untuk kita jumpa di dunia . Kebanyakan kawan semua nak menghasut kita . Jika di beri yang kotor , aku rela untuk mengambil yang bersih . Jika di beri Ujian , aku rela menghadapinya dengan tabah . Terima kasih buat sahabat ku . Kau dah banyak mengisi hati ini dengan mengingati Allah . Aku suka ! Bila aku lemah , kau bantu diri ku , memberi sepenuh kekuatan . Menyeru untuk menyebut nama Allah . Tidak lain , tidak bukan , kau pun boleh mengubah diri kau untuk menjadi Insan yang selalu di sisi Allah . Mengenali diri kau , banyak mengajar diri ini untuk menempuhi Ujian Allah . Apa lagi yang kau mahu Nina ?
Tidakkah kau bersyukur ? Tak apa lah , yang penting ada orang sudi mendengar luahan hati ku . Melupakan diri seseorang tidaklah mudah , tapi aku cuba buat yang terbaik .
Spm akan tiba , dan selepas itu , baru aku akan fikir tentang orang yang berkenaan tersebut . Terima kasih sekali lagi :)

Throw it away !


Bismillah .

ALLAHU AKBAR !


Rasa berdosa bila sudah tahu benda itu berdosa . Ya Allah , ampunilah Dosa Hamba mu ini . Barulah aku sedar bahawa Malaikat tidak akan memasuki rumah itu bila ada nya sesuatu gambar (patung) . Saya akan buang semua nya.


Rasulullah bersabda: “ Malaikat tidak akan memasuki rumah yang di dalamnya terdapat anjing (2),juga tidak memasuki rumah yang didalamnya terdapat gambar (patung)” [Hadits sahih Imam Ahmad, Bukhari, Muslim, Tirmidzi, Nasa'i dan Ibnu Majah]

teguh .


Bismillah .

I just wanna say that i'm going to be a businesswomen soon .
oh , TIDAK ! Banyak yang perlu aku tahu untuk mendapatkan ilmu-ilmu baru . Be the best among the best memang selalu kita dengar . Nak di katakan susah untuk berjaya , semestinya jika TANPA usaha . Tapi , apa-apa pun , itu yang akan mendorong kita kalau ada usaha yang gigih .

oh no . teenagers?


Bismilllah .

Acapkali kita dengar tentang remaja . Persoalannya ialah , apa yang berlaku dengan remaja sekarang ? Wah , memang sangat menarik .

Jadi , ini lah jawapab kepada persoalan tadi . Seramai berjuta-juta wanita remaja di luar sana yang tidak tahu erti dosa dan terus-menerus melakukan perzinaan dan kerja-kerja terkutuk .Nauzubillah !!!! semoga Allah melindungi kita dari itu semua .

Kenapa perlu menerima kepercayaan lelaki yang bukan muhrim? Tidakkah kita sedar , daripada situ akan berlakunya pelbagai masalah . Daripada setitik air yang tumpah hingga melimpah . Apa semua ni ? Tidakkah mereka berasa malu dengan perbuatan mereka ? Tidakkah mereka sedar bahawa mereka akan di hitung di depan orang ramai semasa Hari pembalasan . Itu semua mesti Sedar ! Jangan terikut dengan budaya barat . Mereka tidak punya iman ! Mereka hanya mempunyai kitab 'Bible ' yang kini telah diubah suai . Mashaallah ! Berubah lah wahai insan . Islam tidak pernah mengajar seseorang itu untuk melakukan dosa .

Pada mula nya , kita rasa takut untuk berbuat sesuatu dosa , betul ? Dan kemudian nya , Rakan kita menghasut kita untuk melakukan nya . Hati kita sebenarnya telah tergendala dan keliru sama ada melakukan kejahatan atau pun kebaikan .
Fikirlah beberapa kali , Rasulullah telah berkata , kalau hendak mencari seseorang untuk dijadikan teman baik , pilihlah yang beragama . Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui segala-galanya . Jalan termudah untuk mengelak daripada membuat sesuatu kejahatan ialah Solat tanpa berhenti . Memohon keampunan adalah perkara yang sangat dikasihi oleh Rasulullah SAW .

Disini , saya doakan kepada remaja-remaja diluar sana , Semoga kamu semua mendapat Hidayah dan Nur daripada Allah . Allah itu Hanya satu . 

لا اله الا الله محمد رسول الله .

saya mahuuu berdikari :(


Bismillah .



'Saya mahu berdikari ' . i needto be more matured on what i have to do on it . Bila kita dah dewasa , mesti lah hati dan perasaan juga berubah , bukan ? Genap pula 18 tahun pada 2011 , saya akan cuba memberitahu kepada ibu bapa yang sedang bekerja keras di tempat kerja bahawa saya juga perlukan tenaga untuk membalas jasa mereka . Saya juga perlu mencari duit dan menimba ilmu untuk menjadi lebih matang . Hal ini , bukanlah senang untuk di bincangkan . Mungkin pada awalnya , mereka tidak dapat menerima .
Tetapi , mereka perlu menerima sesuatu kenyataan . Mungkin juga mereka takut diri ini tidak dapat berdikari seorang dir .
Mana tak nya , jika dulu aku seorang yang negatif . Dan sekarang aku sudahpun berubah untuk menjadi yang terbaik.
Kadang-kadang bila difikirkan memang memakan masa yang lama untuk berubah . fuh , jari-jemari ini sudahpun lenguh . Tapi , demi untuk berkongsi pendapat , apa salahnya :)

Semua orang mahukan yang terbaik untuk hidup mereka . Dan kita pun boleh jadi sempurna walaupun kita tidak seberapa sempurna . Allah itu Maha mengasihi . Menjadikan Hambanya sebaik-baik kejadian . Berbalik pada berdikari pula.

kenapa perlu berdikari ?
kita sebagai seorang manusia , perlu belajar cara-cara untuk menghidupkan diri ini di dalam gelap walau di mana jua kita berada . Saya rasa , itu adalah yang terbaik .

Jika nak di bandingkan dengan keluarga yang tidak sempurna, kesian sangat kehidupan mereka . Dengan keperluan yang tidak mencukupi , dan sebagainya . Lihatlah Nik Nur Madihah, beliau tidaklah seberapa baik , tetapi beliau mampu untuk mengubah cara hidup beliau dengan belajar berdikari kan diri dengan cara Kesabaran dan Keikhlasan . Sangat bangga :)

Jadi , berdikari ini bukan lah sesuatu yang sukar . Kalau kita mahukan untuk menjadi seorang yang baik , kita mampu buatnya dengan Usaha dan Tawakal . Allah sayang akan Hambanya yang selalu bersabar . Tidakkah Islam itu mudah .

samapi sini saja cerita tentang berdikari ni . Tangan pun perlu rehat untuk menaip perkara lain pula .

kuatkan semangat :(

Bismillah .

oh , Saya perlukan semangat ! Ya allah , kenapa tiba-tiba sahaja rasa malas untuk membuat sesuatu kerja ni ? Ya allah , aku perlukan mu . Tidak kira lah di masa susah atau senang .

Bahasa Arab :)

العربية

بسم الله الرحمن الرحيم

أريد أن أتعلم اللغة العربية

aha , ana rasa ana sudahpun membuat kesilapan besar kerana ana terlalu angkuh. ya Allah , jauhilah diri ini dari sifat angkuh . Ana tidak sepatutnya mempertikaikan Bahasa Al-Quran ini .
Bahasa ini lah yang akan menolong kita semasa di dalam kubur dan akhirah .

dan kau permudahkan lah segala urusan ku .

'man jada wa jada'

&

'Allah humma yassirlaka wala tuassir'

dan Kau bukakan lah pintu hati ini untuk mempelajarinya dengan lebih mendalam dan mudah .

Mesir , Universiti al-Azhar

BISMILLAH :)

Mak , na nak pegi Mesir ? Haha . Itu lah yang saya soalkan . Mak dgn Abah kata , okay , nina habiskan SPM dulu. Nanti kami uruskan.

Wah , mcm dah ada chance je nak pergi sana . Alhamdulillah . Seronok pulak bila dah di kata sebegitu . Orang kata kalau nak ke sana perlu bahasa arab . Tapi , bila sudah memperolehi 'Mumtaz' . Bahasa arab di sana pula berbeza . Haih , mcm mana ni ? Apa perlu aku buat ? Sudah lah aku tiada STAM (Sijil Tinggi Agama Malaysia). Ustaz mana-mana yang sudi tolong ni ? Tawakal saja lah . Mungkin Allah sedang menguji . Kesabaran perlu ada . Dan itu lah yang membezakan islam dan kafir . Tanpa kesabaran, kita mungkin tergolong dalam orang-orang yang lalai . Setiap perkara yang dilakukan , pasti Allah akan menguji . Sama ada dia redha ataupun tidak , ikhlas ataupun tidak . Oh , untuk diri ini juga saya berceramah .

Ke Mesir untuk apa?
Saya ingin melanjutkan pelajaran dalam bidang seni .

Berapa tahun ?
Mungkin 5 tahun.

Bercampur ?
Oh , sama sekali tidak .

Lagi 1 , saya suka di sana sebab mereka menjaga pergaulan . Jadi , tidak perlu lah risau dengan perbatasan . Harap-harap Allah sentiasa menjaga diri ku ini daripada perkara-perkara yang tak diingini. 

wahh TRIAL spm 2010


Bismilillah .

Salam ya alaikum .
peeps ,wah , tgah trial skrang ni . sudah 7 kertas berlalu .
hati ni seperti tayar lori yang berputar TANPA berhenti .
menunggu results yang akan keluar . fuh , Allah Maha Besar !
Hanya Dia sahaja yangakan mengetahui perkara yang sebelum saya akan ketahui . Alhamdulillah , dah lama tak tulis blog ni.

nampak nya , Mendebarkan jantung bila kertas yang bertajuk 'Peperiksaan Percubaan Spm' sudahpun berada di atas meja .
aku menghebus nafas dan menadahkan kedua-dua belah tangan sambil membaca Doa .

'Allah humma rabbi yassir, wala tu'assir'
itulah Doa yang sering aku lafazkan ketika aku mendapat kertas2 soalan sebelum menjawab . Selepas itu ,aku memejamkan mata dan menarik nafas sedalam-dalamnya.
Tiada apa yang mengganggu fikiran ku . Seperti biasa, aku senyum pada sekeliling dan terus membuka kertas tersebut .


senang sangat .
Bahagian A (tentang ziarah-menziarahi)
Bahagian B (tentang peranan Ibubapa)

dan kemudianya , Kertas 2 bahasa malaysia . Aku tidak pernah mendapat markah yang tinggu untuk mencari isi2 tersurat dan tersirat . Berserah kepada Allah adalah jalan yang mudah . Selepas sahaja membuka kertas Bahasa tersebut .
Alhamdulillah sekali lagi , Allah mempermudahkan .
Mencari Isi2 tersebut hanya dengan sekilas pandang sahaja dan hati ku tergerak untuk meyakinkan bahawa itu adalah isi yang benar :)

sama juga Bahasa inggeris pada keesokannya . Seperti biasa , membaca doa dan tawakal . Semuanya 'beres'. Allah membantu diri ku ke jalan yang lurus .

Lame nye :(


bismilillah :)


sorry ! dah lama nye x sentuh blogger ni . hm , xpe lah .
                           ape2 pun , nina tak sabar ni nak duduki peperiksaan SPM .
                                          wah , lagi 1 bulan tuu . hehe :)

*SABAR
*TAWAKKAL
*IKHLAS

KAK FADZILAH (:


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم


oh , kakak yang sentiasa menjadi pembimbing nina . Nina saya akak sangat .
honestly , Nina suka cara akak mensihati nina . hehe ~ nina sukaa cara akak text nina on fb , rasa nak nangis je bila jumpa akak nanti . but , i know , who am i ? just a simple girl . nothing much . Nina rasa mcam akak seorang yang ikhlas . Baru je kenal akak dalam 3 bulan , tapi rasa dah lama kenal. Bila akak bagi nasihat kat Nina , nina cuba nak follow , Alhamdulillah.
semua nya beres . hehe . Nina treat akak as my real sister . Setiap kali akak reply text Nina , nina rasa happy sangat . ' oh , kakak aku reply !' . Nina cuba nak rapat dengan akak, tapi maklum lah , korang kan sentiasa Busy and studies . hoho . ape2 pun , iLOVE you sister :)

ketod , ivy , ebony ...



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ



oh , he was adopted my me . haha . dia sangat comel . black and sometimes , i couldn't see him when we're playing hide and seek . But , sometimes , he makes me cry because of his tummy . hahahah . cry with the happy way . hahahha . can't stand it. actually , ingat nak letak nama clowdy , sebab muka dia macam SAD je :( , hahah , tapi , lepas tu , bila dia dah besar sikit , i decided to put his name K-TODD


K-TODD

lepas tu , kite cakap pasal another cat pulak .
dia ni nampak comell sangat . my brother's one .
kiteorang get this cat from my mum's friend , aunt maisara.
thank you aunty , hehe .
sooo cute !

oh , dia paling active kat rumah ni . asek panjat2 mcam monkey je , makan pun bnyak , bulu pun kembang .
and , plus , selalu keluar malam .
mggu lepas lagi kelakar , dia cuba nak lari rumah , akhirnye , jatuh ke tanah jua , hahah .
cerita dia mcm ni , masa tu dia baru 4 mggi duduk dgn kiteorang , and that morning , my adik knocked my door room, he said ; 'kakak-kakak , bangun cepat , kucing tu atas bumbung .' , and i pun cepat2 bngun , and when to my dad's study-room . so funny . i tgok and i gelak .
hahaha , and i said to my maid and my bro .

'ni mesti nak lari rumah sebab takde orang layan dia'

hahah , and my brother pun , cepat2 naik atas bumbung and get down the cat rapidly , but kucing tu tak reti masuk ikut tingkap , hahahahha , sakit perutttt ..

here's the cat ;



tu pasal IVORY .

this one is my lately cat .

EBONIE .

but my maid ask me to put the indian name .

SARTY , omg !

hahahaha , Just leave it there ,
actually , ebonie baru je lahir kan anak , and anak dia mati .
sebab lahir tak cukup bulan .
kesian kan ?rasa macam nak nangis pulak .
this is my third time i get the female cat .
whoa ! Alhamdulillah .

okay . Ebn is my cat .
which is black colour and has a bit rusty .
well , i hope that ivy && ebn could get marry soon .


I WANNA KITTENNNN !!!

kakak & abang :)


kakak aisyah :)(: abang zulhilmi

terima kasih tau , nina sayang

Hanya Bissmillah




:)

kawan-kawan.dunia saja ;>


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

Fahami lah jiwa ku ini ..
percaye lah,mmg susah nak di nafi kan untuk mendapat kawan yang lebih baik dari diri sendiri , semua nye hancur. hanya sedikit kata2 dari mereka , kalau kite x fikir kan dulu ,kite akan lalai . huhu ~ mcm mana nak buat ni ?
ya allah ? :( 

my little brother :D



Bismilillah :)

here's my brother .
from 1998 - 2010 .
hahahha , sudehhh besar macam king kong .
huehue , sekarang ni , let's talk about 'HIM' .

Badrul Amin


he was the SMARTest boy in this village ,
lol , no lah , in this house .
dari dulu memang sengal x habis2 merengek .
hm , now , dah jadi spiderman tau .
PENYELAMAT KELUARGA .
hohoho .
dia ni lahir on 23 march .
jum tgok orang lahir bulan march ni mcm mana ?


Aries (21 Mac - 20 April)
Org Nyer: Anak mak! smart mamat. intelligent,
Tips utk memikat: Bagus utk minah2 tudung (NO OFFENCE) but its true..Jejaka Aries suka wanita yg sopan, tata-tertip..bab nak bawa tunjuk mak
so kena lah bawa balik yg bagus punya
WARNING: Jika anda betol anda rasa aries ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jgn lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan kat workshop baru baik.




HAHAHHAHA , MEMANG BETUL !!!!

cleo patra :(



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ 

kucingku :(


ouh , 19 tahun dia hidup kat dunia ni . Ya allah ! kenapa kau menghantar malaikat untuk menarik roh nya di depan mata aku? aku x dapat nak tahan air mata ni . Roh cleo di tarik , sakit sangat . Malam tu , dalam pukul 9pm , lepas je aku tengok dia meninggal , aku terus naik atas , mak , abah & adik terus bungkus dia dengan kain putih . Malam tuh aku nangis puas-puas. Sedih oh , yelah , setiap pagi mesti dia kejut kan aku .naik atas katil ,lepas tuh , dia bunyi 'meow'.. haih , allah sayang kan dia . nak buat mcm mana ? INSYAALLAH , nanti kalau kat syurga , boleh lah jumpe cleo lagihh :) semoga roh dia , tenang .
amin ....

Abaya :)


my favourite ABAYA :p

Code K4-44Code K5-24


ouh , my fav's jubah , suke nye ~ nakk lagih 1 mak ? haha .
siapa lah MR.X yangboleh tolong bagi saya jubah ni satu kan?
huu ~ okeoke , just wait and see ouh ...

ukhti :)



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ 



saya suka cara ketabahan kakak .kakak adalah seorang yang kuat semangat , tiada ape pun yang boleh menjauhkan saya dan dia . ouh , saya baru saja mengenali kakak , tidak tahu pun asal usul kakak . saya hanya berserah kepada ALLAH yang MAHA ESA , dia lah yang menentukan persahabatan kami , tapi ,kenapa dia tidak memahami saya ? saya ni mcm mana ? terus terang saja kepada saya kakak ? ape yang saya buat , saya minta maaf . this is credit to ...
Farhana Bayanuddin

DIA KEKASIH ALLAH .


Malu rasanya mengatakan cinta

Kepada dia kekasih Allah

Kerana dia insan mulia

Sedangkan diriku insan biasa

Ku pujuk jua hati dan jiwa

Meluahkan rasa cinta membara

Didalam pujian ucapan selawat

Tanda penghargaan seorang umat

Selagi upaya ku turuti ajarannya

Apa terdaya ku amalkan sunnahnya

Moga didunia mendapat berkat

Di akhirat sana beroleh syafaat

Kerana peribadinya aku terpesona

Kerana budinya aku jatuh cinta

Rindu ku padanya tiada terkata

Nantikanlah daku ditaman syurga

Sesungguhnya apa yang ku dambakan

Adalah cinta Allah yang Esa

Kerana cinta kepada Rasulullah

Beerti cinta kepada Allah

al-quran :)

Bismillah :)


tidak kah AL-QURAN itu suci ?
kenapa ramai yang tidak mempercayainya ?
haih ,pelik dan sungguh pelik ?
x faham lah manusia ni .
Ya allah ! walaupun aku dah khatam 5 kali.
tidak sesekalipun aku akan memberhentikan bacaan aku .

FAMILY ?


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم


oho . family . penjana masa depan saya . terima kasih mama , kak long , kak ngah , kak lang , kakde , abg yut , abg fuad , abg long , dan adikk ~
Nina sentiasa doa kan untuk keluarga nina yang serba-serbi sederhana ni .
nina sayang kan semua org . Alhamdulillah , terima kasih untuk seorang HAMBA allah yang tolong temu kan nina dgn 'mereka' . Berkat doa nina , nina rasa bersyukur sangat . InsyaAllah , lepas nina habis SPM , nina jumpa korang dan Nina harap , nina dapat ubah kehidupan keluarga nina . whao ! :)
semoga Allah murah kan rezeki dan panjang kan umur MAMA kakak2 , abg2 dan adik2 nina , AMEEN :D

after spm ? mana nak pegi ni . hm ....


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


minta Allah permudahkan hidup kita ya , 'pesan mama' . okay ma . i will .
ya Allah , kau permudahkan lah kehidupan ku ini , dan kau bimbing lah hamba mu ini ke jalan yang lurus , jalan orang2 yang beriman senantiasa nya , amin'

fuh , lepas SPM ? entah lah , bnyak sngat planning ni ha . insyaAllah , nak amek lesen , pastu , nak pegi sekolah tahfiz , hafal al-quran . tapi apa-apa pun. surah As-Sajdah dah hafal , hee~ gembira nyeeeee . :D itu baru 1 plan . belum lagi yang seterus nya . wah ! memandangkan hari dah nak hujan , baik aku tulis blog .

em , plan kedua pulak , aku nak pegi belajar urut , 6 bulan kat shah alam .
bagus cugakk belajar urut ni . untuk kegunaan diri sendiri , keluarga & kawan2 . wah , best nyeee . x sabar betul .... (:

yang ketiga pulakk , nak pegi class 'calligraphy' . hehe , sebab itu adalah salah satu daripada hobi saya . tulisan khat sentiasa di dalam hati .

yang keempat , ingat nak pegi belajar memasak , mana tau , nanti nak kawin , senang sikit . hahaha . ape2 pun , AYAM sambal is my favourite 'lauk' . ish , time puasa ni , astagfirullah . haha .

yang kelima , saya nak pegi belajar menjahit , mana tau , nanti raya , x payah hanta kedai dah , jahit sendiri pun dah cukup . kan ? kan ?

yang keenam pulak , saya ingat nak sambung belajar kat MESIR , tapi kena hafal al-Quran dulu ya , NINA ! jgn lupa .

oh , itu je , padahal ada lagi , malas nak tulis bnyak2 . hahaha

(turki) 5 dec 2009


ِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ


sangat bestt ! (: rase mcm nak nangis je bile kenang balik kenangan2 kat sane ,mule2 ingat x nak pegi. tapi , tah mcm mane tergerak hati ni nak pegi .. allah tu maha adil ... turki , sebuah negara yg sngat AMAZING :D tapi ..:[ sedih ouh , tak dapat pegang salji ... takpe lah , takde rezeki , nak buat mcm mana ? lol.



rindu nyeeee time ni .. sejukk :p

bingung dengan perasaan


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

kenapa ?kenapa ?kenapa ????? :(

aku sayang family akuuuuu ~ tapi mcm mana nak bagi kasih syang yg sepenuh nye ? entah lah , ape lah aku ni ?/ 17 tahun aku hidup dgn diorang ? ape yg aku bgi ? aku nak tgok cugakk mcm mana hidup dgn aman ? kenapa eh ? susah sngat nak jalan kan tanggungjawab sebagai anak sulung ? haih , entah lah , bingung yang teramat ? OH allah !
please guide me to the right way , aminn ...

beri peluang .


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيم


ish . beri lah Nina peluang ? :( Nina tau nina salah . tapi jangan lah seksa Nina macam ni . nina x nak jadi seorang yang derhaka ! :(

siapa yang mampu mengubah diri ku ini ?


بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

ouh , hahah ! soalan yang merapu :S siapa lah aku nih ?
aku x sehebat perempuan2 yang kat luar tuh ? aku tidak layak pun untuk mendapatkan cinta suci dari seorang HAMBA ALLAH yang bernama ... tuut..tutut.. takyah tau lah , sape yang baca tuh , paham2 lah ye :D jgn sakit hati pulak . sudah lahhh ....

kepada manusia tersebut : -

hentikan lah egoismu itu , takde makne nye kau buat aku mcm ni ?
fikir lah sendiri . kau ingat kau happy buat orang mcm ni ?
aku dah penat lahhh =.= ya allah ! tolong la, kau tuh lelaki .
aku ni perempuan , siapa aku ni pada kau ?

nims.hanna.fary


Love youu girls !!!

i miss u girls soo and soooo and soooo muchyy :*
when can we all meet again ? tunggu i habis SPM lah sayang2 ku.
okey ?l.ol. lifes must go on :D chill yahh

berubah?

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

i'ved changed alot ? huh ? please tell me :( what makes u guys said that i'ved change ? thanks :0

The one and the only one :)

ungu - ungu -ungu .




SAYA NAK ! tolong lah beli kan saya 1 :(

bbiehoo-HOBBI :d



بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَـٰنِ الرَّحِيمِ

INILAH HOBI SAYA :D menulis khat pada waktu yang sngat2 stress .