Nuffnang Ads

the sibs (;


Wednesday, November 07, 2012

Berkat Air Zam-Zam

Bismillah,

Alhamdulillah, dah solat maghrib. Kamu dah solat? :) Hihi. Alhamdulillah jugak, Hee. Okay, skrg ni nak kongsi sikit cerita. Sebelum ni Nina seorang yg sangat-sangat sosial. Dari segi pergaulan, dan aurat. Maaf. Jangan salah sangka ya, sebab Nina tengah mencuba untuk jadi yang terbaik dari sebelum nya. Jangan hina orang yang teruk, sebab mungkin teruk-teruk mereka itu siapa tahu, dia SEDANG diuji :) Kan? Okay. Hari ini berlaku nya sesuatu yang mengajaibkan kat diri ni. Petang tadi lepas kemas-kemas ruang tamu, dapur dan cuci kereta, Tiba-tiba buka peti sejuk nak ambil air. Botol air dah tinggal sikit dalam peti sejuk tu, jadi nina isi lah dekat singki. Sementara tunggu air tu penuh, nina ternampak botol Air Zam-zam. Botol pertama nina angkat, nina tengok, eh dah habis. So, cari-cari. Jumpa botol 1 lagi. Alhamdulillah. Terjumpa botol Air Zam-zam yang baru. Belum buka. Nina buka botol tu.

Dengan lafaz Bismillah dan selawat. Serta niat dalam hati untuk sembuhkan penyakit-penyakit kotor yang ada dalam diri ni, nina minum dua cawan. Hati masa tu rasa berdebar bila sebut nama Allah. Rasa macam dalam diri ni penuh dengan kekotoran dan benda-benda yang tak baik. Haihh. Rasa gembira sangat sebab lepas minum, terasa semangat nak mencari jalan kebenaran. Nina tercari-cari, mana nak dapatkan kekuatan dan jalan kebenaran tu balik? :( Masa duduk di rumah sewa shah alam, macam-macam benda jadi. Macam-macam benda berubah. Tiada aqidah dan Akhlak. Bila dah pindah, nina cuba untuk cari jalan kebenaran tu. Alhamdulillah, Allah bantu. Rabbi yassir wala tu'assir. Semoga dipermudahkan. InsyaAllah. Harap lepas ni semua akan berubah sampai ke akhir hayat. Cewaahhhh!

Lepas je minum tu, dah rasa semangat. Kebetulan, dah nak maghrib. Mandi-mandi, skali ambil wudhu. Bila dah pasang niat nak solat dan berdoa pada Allah, masa ambil wudhu pun rasa macam whoa, ini ke wajah aku masa kat cermin? Serious. Korang kena pasang niat yang baik-baik. InsyaAllah, Allah makbulkan :) Lepas solat, memang berjurai-jurai lah air mata ku ini. Hihihihihihih. Rasa macam aku ni masih disayangi. Happy nya! sayang Allah. Apa-apa pun, jangan lupa sentiasa beri semangat pada kawan-kawan yang memerlukan pertolongan untuk kembali ke jalan yang betul. Okay? :) Support them with words from Allah. That's the best and hug her/him. Yeah! Itu je. Nanti nina update lagi story2 yang best. Byeeee! Muahhxoxo